Lita på oss – dessa är de bästa utomhusaktiviteterna i Sverige

Ett av våra största intressen är att spendera tid utomhus tillsammans, och vi är så tacksamma att vi bor i vackra Sverige. Runtom i Sverige finns det många fantastiska utomhusaktiviteter som går att utföra oavsett vilken årstid det handlar om. Och du kan lita på oss att du kommer att älska våra rekommendationer! 

Bo i en älg- och bisonpark 

Om du någonsin har haft drömmar om att gå runt inne hos djuren kan detta bli verklighet i Wrågårdens park. Det är en upplevelse som är perfekt för hela familjen. Du bor i en stuga hos älgarna som är tama och älskar att bli kliade på mulen. Alla stugor i parken är unika och det finns dessutom en grillplats. 

Klättra på Skuleberget 

För dig som vill bege dig på ett riktigt äventyr finns det fyra olika leder upp på Skuleberget. Alla har olika svårighetsgrader beroende på din fitnessnivå. Detta är ett säkert sätt att klättra uppför ett berg, du hakar själv i karbinhakarna som behövs för att ta sig upp till Skulebergets topp. Du kan hyra utrustningen på plats. Där det inte finns naturliga steg för att komma upp finns det stålpinnar och klamrar i berget. 

J H Westerberg, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Vandra i Abisko

Att vandra är en stor favorit för oss. Vi älskar att vara ute i naturen och det finns många fantastiska nationalparker i Sverige. En av våra favoriter är Abisko som vi anser att alla måste besöka minst en gång i livet. I Abisko finns det många olika vandringar, både korta och enkla. Eller så kan du göra en långvandring på Kungsleden. 

Treehotel i Harads

Vem drömmer inte om att bo i ett hotell uppe i träden? Treehotel i Harads erbjuder en unik upplevelse där du bor i trädens krona. Du bor mitt i den vackra norrländska naturen där du även under vissa perioder på vintern har chans att se norrsken från ditt hotellfönster. Det är inte bara ett unikt hotell, även maten är fantastisk och producerad av lokala ingredienser. 

High Chaparral

Ett måste för familjen är att besöka High Chaparral i Småland tillsammans. Det är ett äventyr i vilda västern för hela familjen. Här får du ta del av actionfyllda shower, träffa cowboys, vaska guld och åka på tågresor tillsammans med bovar. 

High Chaparral Sweden, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Upptäck Vindelfjällens naturreservat till häst

Vindelfjällens naturreservat är Sveriges största, och det är även ett av Europas mest skyddade områden. Det är utan tvekan en plats som är ett måste att besöka, vilket du kan göra tillsammans med en islandshäst. Detta är ett unikt sätt att se Vindelfjällens naturreservat då du inte tar dig fram på vanliga vägar, utan istället är det på renstigar och i terrängen. Det finns olika turer som du kan välja mellan med olika många dagar.

En sista tanke 

Sverige är verkligen ett land som har mycket att erbjuda för den som älskar att vara utomhus. För dig som älskar vatten finns det speciellt mycket du kan göra med tanke på den långa kustlinjen. Oavsett var du är i Sverige kommer du att hitta roliga utomhusaktiviteter. 

About the Author

You may also like these