Nu åker vi på turné med teaterbussen

pappa-collage-2

30 augusti drar vi igång och kommer att spela närmare 100 föreställningar med Pappa, var är du ? fram till 17 oktober – de flesta i Sörmland. Våren 2015 spelar vi Pappa i bla Västra Götaland och i april tar vi upp Den förtrollade sparven igen.

Så här skrev Tim Platt efter att ha sett Pappa, var är du ? i teaterbussen

Jag är kompis och granne med Anders och Fatima som (tillsammans med dockmakaren Thomas) är Abellis Magiska Teater. Jag skriver detta utan någon som helst uppmaning från dem, för att jag vill att så många barn som möjligt skall vara med om den unika och utvecklande upplevelsen som en dockteaterföreställning på Abellis Magiska Teater innebär.

Hela inramningen är en del av den unika föreställningen: den halvsekelgamla mystiska teaterlastbilen, med cirkusdirektören Anders som står utanför och välkomnar barnen in, uppför en trappa och in i en mörk teatersalong som helt osannolikt rymmer 50 barn. Här inne är det en ny värld.
Dockorna och scenerierna är mycket konstnärligt utförda för att, tillsammans med musiken, framhäva det suggestiva. Den egna fantasin och känsligheten väcks till liv.

Istället för att bombarderas med ljud och hyperaktiva figurer, såsom i dagens barnunderhällning, ser jag barnen lockas att skärpa sina sinnen för att upptäcka små rörelser på den minimala dockscenen framför dem. Det händer inte mycket. ”Men det var väldigt spännande” tycker barnen.[1] Ja. det är det som är det magiska med Abellis Magiska Teater.

Comments are closed.